www.diariocritico.com

La cita serà del 10 al 19 de setembre i coincidirà amb la Diada

La 28a Setmana del Llibre en Català espera rebre 60.000 visitants al Parc de la Ciutadella

La 28a Setmana del Llibre en Català espera rebre 60.000 visitants al Parc de la Ciutadella

Personatges com Jordi Pujol, Ernest Benach, Carme Ruscalleda, Muriel Casals o Josep Cuní participaran en un acte organitzat per Editorial Barcino

martes 07 de septiembre de 2010, 17:19h

La XXVIII Setmana del Llibre en Català torna a Barcelona després de l'absència de l'any passat, i ho fa en un nou recinte, el Parc de la Ciutadella, que espera convocar 60.000 visitants amb el reclam dels llibres, però també amb múltiples activitats paral·leles.

Albert Pèlach, president de la SetmanaLa Setmana es farà del 10 al 19 de setembre, coincidint amb la Diada de Catalunya, per atreure més visitants -molts dels actes institucionals se celebren al mateix parc- i per intentar instaurar una espècie de Sant Jordi el setembre, segons ha comentat en roda de premsa el president de la Setmana, Albert Pèlach.

El plat fort seran els gairebé 50.000 llibres en català, entre fons i novetats, instal·lats en una gran carpa al passeig dels Til·lers. A prop s’hi situarà la llibreria “dels Premis”, amb una selecció de les obres guardonades amb premis literaris l'últim any. 

El cap de setmana hi passaran autors com Jordi Puntí, Sebastià Alzamora, Patrícia Gabancho, Isabel Clara Simó, Vicenç Villatoro, Màrius Sempere i fins i tot personatges aliens al sector -però que funcionen molt bé com a reclam-, com el futbolista Gerard Piqué, que firmarà el seu llibre. Alguns d'aquests autors també participaran en conferències i tertúlies.

Personatges rellevants de la cultura

Entre les nombroses activitats hi destaca la presentació del grup Amics dels Clàssics, d’Editorial Barcino i que tindrà lloc dimecres 15 de setembre, a les 20 h. Es tracta d’una plataforma de nova creació que vol promoure els clàssics medievals catalans i difondre’n la lectura. En el transcurs de l’acte Carme Ruscalleda, Jordi Pujol, Ernest Benach, Xavier Graset, Josep Cuní, Josep Bargalló, Màrius Serra, Lluís Bassat, Muriel Casals i Ferran Mascarell faran una lectura dels clàssics medievals catalans.

L'objectiu de la Setmana és, segons Pèlach, "generar una massa crítica d'activitat", per la qual cosa també hi haurà cinema -es projectaran Elegy i La vida abismal-, i teatre, ja que sales alternatives com l'Antic Teatre, l'Espai Brossa i el Teatre Tantarantana faran un avanç de temporada.

També hi haurà un dictat multitudinari a càrrec del periodista Xavier Bosch, que ha escrit un text inèdit per a l'ocasió, i una biblioteca "prescriptora", amb una Alícia al país de les meravelles que aconsellarà els lectors més despistats.  

Com és habitua, es lliurarà el Premi Trajectòria, que aquest any ha recaigut en l'escriptora Maria Barbal, autora d'un dels llibres catalans més traduïts al món: Pedra de tartera.

El delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, s'ha congratulat que finalment s'hagi fet efectiu el canvi de model que durant tants anys ha buscat la Setmana del Llibre en català i li ha augurat una llarga vida al parc de la Ciutadella. "Està prou separada de Sant Jordi com perquè en pocs anys es converteixi en tradició", ha dit Martí, que ha restat importància a les desavinences amb l'organització que van frustrar la celebració de l'edició de l'any passat.

La Setmana del Llibre en Català es farà de manera simultània també a Lleida, a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), i a Sant Cugat, a la plaça Octavià. Alhora, tindrà lloc a Girona, tot i que en aquesta ciutat no hi haurà una carpa amb llibres, sinó connexions per internet amb els actes que se celebrin a Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios