www.diariocritico.com

Balanç "no electoralista", segons el conseller

Les crítiques que es fan al Govern tripartit són fruit de la mala fe, segons Joaquim Nadal

Les crítiques que es fan al Govern tripartit són fruit de la mala fe, segons Joaquim Nadal

El titular de Política Territorial i Obres Públiques sosté que s'han acomplert el 90 per cent d'objectius fixats per l'Executiu, però eludeix pronunciar-se sobre allò que s'ha fet malament

martes 21 de septiembre de 2010, 15:06h

El tripartit ha fet aquest dimarts balanç dels quatre anys de la legislatura, enorgullint-se de complir amb més del 90% dels objectius que es va marcar el 2006 i sense fer autocrítica. Per això, exercint de portaveu del Govern, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha apreciat "mala fe" en les crítiques de l'oposició a l'obra duta a terme per l'Executiu català.

Joaquim Nadal, s'ha esforçat a destacar que el segon tripartit ha suposat un abans i un després en la història contemporània de Catalunya, i ha apreciat "mala fe" en les crítiques que fa l'oposició a l'obra del Govern.

Nadal ha negat que amb aquest balanç el Govern faci electoralisme. Sobre CiU, ha lamentat que "digui coses que no se sustenten", i sobre l'actuació del PP, que utilitzi de forma "inacceptable" qüestions com la immigració, la llengua catalana i l'autogovern.

Tot i la recessió econòmica, els ciutadans aproven el Govern en el seu conjunt -com reflecteixen les enquestes pròpies de la Generalitat-, mentre que suspenen a una forma de fer política que genera desafecció, ha dit Nadal.

Encara que segons les enquestes PSC, ERC i ICV-EUiA no arribin a la majoria suficient, els ciutadans aproven el Govern en el seu conjunt, cosa que no passa en aquests moments amb altres governs arran de la crisi. Per tant, aprova "el tot" però no les parts, ha certificat.

Malgrat la insistència dels periodistes, Nadal ha evitat respondre sobre en quins àmbits el tripartit ho ha fet malament. En canvi, ha apreciat "mala fe" a crítiques que fa l'oposició a les actuacions de l'executiu.

"Aquest Govern ha estat capaç amb números de donar resposta als reptes que s'havia proposat", ha assegurat Nadal, negant que amb aquest balanç es faci electoralisme.

El tripartit "serà extremament escrupolós com no ho han estat altres governs amb anterioritat", ha assegurat Nadal al preguntar si el Govern fa electoralisme amb aquest balanç, que la Generalitat penjarà a la seva pàgina web i que el donaran a conèixer el president de la Generalitat i els consellers de forma "coral" en els seus pròxims actes públics.

1.800 Actuacions

Fins ara, el Govern ha aprovat més de 3.200 acords i ha fet gairebé 1.800 actuacions. Entre elles, la construcció de 410 escoles, 288 guarderies, vuit hospitals, 123 centres de salut, 77 biblioteques, 23 comissaries, 18 palaus de justícia, 14 parcs de bombers, 60 quilòmetres d'autovia i 212 de camins rurals, 3 presons i 18 estacions de metro.

"Cada dia s'han contractat dos metges, tres Mossos d'Esquadra i cinc mestres" de mitjana, ha assegurat Nadal, que ha assegurat que el Govern ha tingut com a prioritats el reequilibri territorial, la igualtat d'oportunitats, la transformació del model productiu i la millora de l'autogovern i el finançament, àmbits que s'han assolit.

Altres dels èxits que el conseller ha destacat són la universalització dels serveis socials, l'increment de les places de Formació Professional (FP), l'adaptació de la universitat a Bolonya, la Llei de Barris, l'impuls de 30.000 pisos de protecció oficial , el desplegament dels Mossos d'Esquadra per tot Catalunya i la inauguració d'infraestructures com l'aeroport de Lleida-Alguaire i la dessalinitzadora del Prat, entre d'altres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios