www.diariocritico.com

El Prat no ha de ser 'low cost'

Joaquim Nadal manté una postura coherent però potser poc pràctica amb Ryanair

Joaquim Nadal manté una postura coherent però potser poc pràctica amb Ryanair

Caldria pensar si no surt a compte accedir a les demandes de la companyia a canvi de facilitar posar l'Aeroport de Barcelona en primera línia

martes 12 de octubre de 2010, 01:51h

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha reiterat que el Govern no té cap intenció de pagar la xifra de 12 milions d'euros (MEUR) que li reclama la companyia Ryanair per mantenir les bases als aeroports de Girona i Reus. Nadal ha explicat, però, que aquesta postura no va en detriment de les ajudes plurianuals que hi ha pactades per a la companyia de baix cost, l'import de les quals es mantindrà. El conseller ha recordat que l'únic que fa el Govern és ser coherent amb la decisió que va adoptar quan l'aerolínia irlandesa va començar a operar des de l'aeroport del Prat. "Ja vam dir que la compensació que rebia Ryanair era suficient i lògica", ha ressaltat Nadal. I no li falta coherència al titular de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) en la seva afirmació. Però potser sí sentit pràctic: si l'Aeroport del Prat vol la categoria internacional que des de molts fòrums es reclama -per exemple, la seva categoria com a hub- el què cal és que eviti donar la imatge de ser un aeròdrom propici per a les companyies 'low cost'. Per això, segurament seria més pràctic incitar la possibilitat que Ryanair es consolidés en la seva especialitat posant totes les facilitats que li confereixen els aeroports de Girona i Reus -tot pensant en accedir a les seves demandes, a canvi de, si cal, renunciar al de Barcelona- tot accedint a les demandes derivades de les mateixes: un negoci del que, segurament, s'en beneficiaria tothom.

Al seu dia, l'aterratge de Ryanair a l'aeroport del Prat es va acompanyar d'un altre anunci per part de la companyia de baix cost. L'aerolínia irlandesa, que ja operava des dels aeroports Girona-Costa Brava i Reus, va demanar al Govern que pagués 12 MEUR a canvi de garantir la continuïtat de les operacions en aquestes dues bases.

D'ençà que Ryanair va posar aquestes condicions sobre la taula, des del territori ja hi ha hagut demandes perquè s'accepti pagar aquesta xifra. Sense anar més lluny, durant la celebració del Dia Mundial del Turisme a Masarac (Alt Empordà), el president de la Federació d'Hostaleria de Girona, Antoni Escudero, va instar la Generalitat a satisfer Ryanair, per evitar que la reducció de freqüències acabi repercutint en el turisme.

El conseller del PTOP, Joaquim Nadal, però, ha tornat a reiterar que el Govern no cedirà a la pretensió de Ryanair. Segons el conseller, l'aerolínia va prendre la decisió de començar a operar al Prat "a risc i aventura", perquè la Generalitat ja va deixar-li clar que les ajudes que li atorgava eren "lògiques i suficients" i no n'hi hauria d'altres.

"Ryanair ens va dir que si no volíem que els vols al Prat es reduïssin, les operacions a Girona i a Reus l'hauríem de compensar", ha recordat el conseller del PTOP. En aquest punt, Nadal ha recordat que la postura del Govern va ser negar-se a pagar els 12 MEUR que exigia com a compensació, però que aquesta decisió no aniria en detriment de les ajudes que ja rebia l'aerolínia de baix cost per operar des de Girona i Reus.

"Ja vam dir que continuaríem contribuint a mantenir les bases de Girona i Reus, però sense cap altre tipus de compensació addicional", ha conclòs el conseller.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios