www.diariocritico.com

Termini finalitzat

Solidaritat Catalana i Reagrupament ja no podran concórrer junts a les eleccions al Parlament

Solidaritat Catalana i Reagrupament ja no podran concórrer junts a les eleccions al Parlament

Ambdues formacions, però, mantindran una estreta col·laboració

viernes 15 de octubre de 2010, 19:26h

El termini per formalitzar coalicions de cara als comicis catalans de novembre ha finalitzat aquest divendres sense que hagin arribat a un acord Solidaritat Catalana i Reagrupament, dues formacions independentistes que han negociat en nombroses ocasions una possible aliança.

Això suposa que a les eleccions concorreran al Parlament tres formacions polítiques partidàries de la independència de Catalunya amb possibilitats, segons les enquestes, d'obtenir representació: ERC, actualment amb 21 diputats i amb la seva presència parlamentària consolidada, i Solidaritat i Reagrupament, que aspiren a obtenir representació per primera vegada.

En declaracions a Europa Press, el número 2 de Solidaritat i ex diputat d'ERC al Parlament, Uriel Bertran, ha argumentat que l'acord no ha estat possible perquè la direcció de Reagrupament no va voler acollir-se a un procés d'eleccions primàries perquè fos la militància qui triés els membres de les llistes.

Per a Bertran, en tractar-se de dues formacions independentistes joves però amb un projecte sòlid, no haurien de "patir per aconseguir el 3 per cent de vots" en les circumscripcions electorals la barrera mínima per aconseguir almenys un escó-, i ha augurat que tots dos partits mantindran una estreta col·laboració en la cambra catalana.

El líder de Reagrupament, Joan Carretero, quan van fracassar les negociacions amb Solidaritat, va afirmar que no era "cap drama" que tots dos partits es presentessin per separat, i va esgrimir que les formacions partidàries de l'autonomisme tampoc es presenten juntes i aconsegueixen obtenir representació.

Per Reagrupament el procés de primàries exigit per Solidaritat per elegir els candidats també ha estat el gran obstacle per arribar a un acord, un procés que Carretero va qualificar de "broma de mal gust".

A les files d'ERC es diu que valoren positivament el sorgiment de nous partits independentistes, i ho atribueixen a un creixement significatiu de ciutadans partidaris de la secessió de Catalunya.

Tot i això, alguns dirigents del partit republicà com el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, han alertat del risc que el vot independentista es fragmenti, i que l'auge dels partidaris de la secessió derivi en que hi hagi menys diputats independentistes al Parlament que en la present legislatura.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios