www.diariocritico.com
L'Ateneu Barcelonès promou apadrinar llibres per salvar el patrimoni bibliogràfic

L'Ateneu Barcelonès promou apadrinar llibres per salvar el patrimoni bibliogràfic

miércoles 01 de diciembre de 2010, 13:44h

L'Ateneu Barcelonès ha posat en marxa una iniciativa anomenada Apadrina un llibre! que té com objectiu preservar i assegurar la conservació del conjunt de les obres d'art bibliogràfiques que es troben a la Biblioteca de l'Ateneu. A causa del pas del temps, les condicions ambientals i l'ús que se n'ha fet els llibres es desgasten i es malmet amb contingut. En aquest aspecte, aquesta institució no vol deixar perdre els fulls i cobertes amb més de dos segles d'història. La Biblioteca no compta amb els recursos suficients per restaurar totes les obres dels segles XVI, XVII i XVIII i per tant, demanen l'ajuda de la ciutadania per afrontar la preservació d'aquest fons documental.

Aquesta iniciativa, oberta a tota la ciutadania, comporta certs avantatges i reconeixements. El nom del padrí constarà a la caixa on es guardarà el llibre un cop restaurat a més d'aparèixer al catàleg de la Biblioteca. A més, el nom del padrí es publicarà a la pàgina web i a altres espais destinats a l'entitat pel reconeixement dels donants, el 40% de l'import es podrà deduir en el proper exercici de la declaració de la Renda i els padrins entraran en el sorteig de lots de llibres.

Per fer-se padrí només cal omplir un formulari que es troba a la pàgina web de la Biblioteca i l'aportació mínima són 35 euros. La llista de documents per apadrinar és molt àmplia i està formada per aquells en un estat molt deteriorat i amb gran valor patrimonial. Alguns d'ells són: Los seis libros de la Republica de Iuan Bodino (Jean Bodin), Aristotelis Logica (Aristòtil), Coronica vniuersal del principat de Cathalunya (Jeroni Pujades) o Politica de Dios, govierno de Christo, tyrania de Satanas (Francisco de Quevedo).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios