www.diariocritico.com

Nou president de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya

Antoni Comas inicia el seu mandat amb el compromís d'incrementar el pes del llibre tradicional davant el digital i la pirateria

Es mostra "decebut" amb la política pel veto a la 'llei Sinde'

lunes 03 de enero de 2011, 18:33h

El nou president de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya (FGEE), Antoni Comas, ha assegurat aquest dilluns a Europa Press que es posa al capdavant dels editors amb la intenció que el llibre tradicional "no perdi pes sinó que en guanyi" davant del llibre digital i en la lluita contra la pirateria.

Segons ha comentat, arriba al càrrec amb "molt bon ànim i entusiasme, amb moltes ganes de treballar i fer coses", i amb l'objectiu de centrar-se "en el problema més candent", que no és un altre que la propietat intel·lectual i la pirateria. "Els dos temes són dels més importants perquè representen el ser o no ser de la nostra indústria editorial", ha postil·lat.

Comas ha aprofitat, alhora, per expressar la seva "decepció" amb el món de la política per "no saber estar a l'altura de les circumstàncies" amb el debat de la 'llei Sinde'. "La pirateria va a pitjor perquè tenim un ferit que està perdent sang i no li parem la ferida ni li fem la transfusió necessària. El pacient es morirà i preocupa que els metges no hi tinguin cap remei i ells mirin deixant-lo morir a la seva sort. Tenim metges dolents", ha destacat.

En aquesta línia, ha assenyalat que el llibre electrònic té encara un "abast molt curt" a Espanya, i ha plantejat que és notícia "per la novetat" però és "una cosa més virtual que real". Ha afegit que a poc a poc anirà guanyant pes, però ha alertat que no podrà haver-hi llibre digital "si no es protegeix la propietat intel·lectual i no es frena la pirateria" conforme a altres països de la UE que "sí que estan clavant-li la dent".

Finalment, ha apostat també per unificar el tipus impositiu de l'IVA en tots els suports del món del llibre, ja que, segons la seva opinió, "no s'entén que sent llibre tot un tingui un tipus del 4 i l'altre un 18%". "Això és una barbaritat", ha assenyalat, per després recalcar que el seu interès és que el món del llibre, "com a primera industrial cultural a Espanya, no perdi pes, sinó que en pugui guanyar".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios