www.diariocritico.com

Una de les primeres mesures de Sanitat

Els serveis mèdics públics catalans aniran acompanyats de la corresponent factura amb finalitat de conscienciació

Els serveis mèdics públics catalans aniran acompanyats de la corresponent factura amb finalitat de conscienciació

Boi Ruiz apel·la a la "responsabilitat i solidaritat" dels usuaris

miércoles 05 de enero de 2011, 16:18h

El nou conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha assenyalat que es notificarà als ciutadans que vagin al metge la factura del servei que han rebut. Aquesta serà una de les primeres mesures que adoptarà el seu departament per intentar reduir la despesa sanitària, segons ha avançat en una entrevista amb TV3. Ruiz ha defensat que la "informació ha de crear consciència" sobre el cost de la sanitat pública que reben els catalans pels 1.200 euros de mitjana que els pressupostos assignen a habitant.

Per això, ha apel·lat a la "responsabilitat" i "solidaritat" dels usuaris per entendre l'esforç que fa el sistema, i ha insistit en la necessitat que el ciutadà vegi el servei sanitari com un "bé limitat" l'abús perjudica el resta de la societat.

El nou conseller, expresident de la patronal de serveis mèdics privats La Unió, ha evidenciat que el dèficit de la sanitat catalana va arribar l'any passat els 850 milions d'euros, de manera analitzarà l'actual mapa sanitari per veure quins serveis es poden redistribuir.

Sota la prioritat de la qualitat, Ruiz ha reconegut que és possible que alguns serveis es reben a partir d'ara "una mica més lluny", així com la inclusió en centres públics de criteris de gestió privats.

Desgravació per l'assegurança privada

En la mateixa línia, ha apuntat que la construcció de nous hospitals que ja estaven projectats es retardarà, ja que la manca de recursos econòmics suposa que "el projecte no és viable en aquest espai de temps pròxim". "No queda eliminat del mapa sanitari, sinó que anirà encaixant" en el futur, ha puntualitzat.

Ruiz ha descartat el copagament com a mètode extra de finançament perquè perjudicaria més a les classes menys afavorides, encara que ha reconegut que va defensar aquesta mesura en el passat, i ha apuntat també que els catalans que paguen una mútua privada podran desgravar aquest aspecte en el tram català de la Declaració de la Renda.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios