www.diariocritico.com

Al carrer Notariat

Il·lacions es constitueix en el primer espai privat de Catalunya que es consagra íntegrament al disseny

Il·lacions es constitueix en el primer espai privat de Catalunya que es consagra íntegrament al disseny

"Per què els objectes són així i no d'una altra manera", és una de les coses que pretén explicar la iniciativa segons un dels seus promotors Xavier Franquesa

lunes 07 de febrero de 2011, 18:58h

La galeria Il·lacions obre les seves portes aquest dimarts a Barcelona, convertint-se en el primer espai privat dedicat íntegrament al disseny a la capital catalana, i neix amb la voluntat d'esdevenir un focus d'atenció de dissenyadors tant nacionals com internacionals.

La iniciativa no ha nascut d'un grup de galeristes sinó d'un col·lectiu de dissenyadors, el que aporta a l'espai una sensibilitat propera als creadors i una vocació comercial que té un compte el factor pedagògic, ja que tractarà d'apropar les diferents disciplines del disseny al públic.

Per això, acollirà propostes de disseny interior, disseny gràfic, de moda, industrial i del producte, així com d'arts aplicades com l'estampació, la litografia, la il·lustració, la fotografia, la ceràmica i la joieria.

Un dels socis fundadors d'Il·lacions, Xavier Franquesa, ha assenyalat en un comunicat que pretenen explicar "per què són així els objectes i no d'una altra manera", quants mesos o anys es necessiten per fer una bona cadira, acostar al públic creadors als quals potser mai tindrien accés, i aportar certa sensibilitat en l'elecció dels objectes i dels contingut.

A més, ha assegurat que una galeria dedicada al disseny era necessària a Barcelona ja que "des que la ciutat es lleva fins que se'n va a dormir, no para de absorbir disseny" perquè està present en el mobiliari urbà, a les botigues, a la indústria editorial i en els museus.

La galeria se situa al carrer Notariat, en un edifici del segle passat que els seus promotors han recuperat, en l'entorn del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), del Foment de les Arts Decoratives (FAD) i del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Miquel Subiràs, primera exposició

Per inaugurar aquest espai, han triat una exposició de mobles de metall de MSB Miquel Subiràs, 'La pell del ferro', que reuneix peces d'acer que se situen entre el disseny i l'escultura, i que apel·len a la essència del lloc on van néixer.

Subiràs és un artista que s'ha especialitzat en treballar amb l'acer, buscant un llenguatge expressiu i natural que beu de referents i puntals de l'arquitectura del segle XX, com Peter Zumthor, Frank Gehry i Jorge Oteiza.

Després d'aquesta exposició la galeria acollirà propostes d'artistes visuals com Franc Aleu, fotògrafs de gran trajectòria com Carles Roig, dissenyadors de moda com Josep Abril i dissenyadors industrials com Sarah Böttger.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios