www.diariocritico.com

Espanya té problemes de "reconeixement de pluralitat", ha dit

Jordi Xuclà: "El més greu de la sentència del TC sobre l'Estatut és que en trenta-un anys es mutila una llei refrendada pel poble"

El diputat de CiU al Congrés no es creu que el PSC recolzi la unitat catalana a Madrid diferenciant-se del PSOE

miércoles 07 de julio de 2010, 15:02h

El diputat de Convergència i Unió al Congrés de Diputats Jordi Xuclà ha departit aquesta tarda amb els lectors de Diariocrítico, les preguntes dels quals ha respost al nostre xat. Com no podia ser d'altra manera, la retallada de l'Estatut de Catalunya per part del Tribunal Constitucional ha estat un dels temes principals de la sessió. "El més greu de la sentència del TC sobre l'Estatut és que en trenta-un anys es mutila una llei referendada pel poble", ha definit Xuclà que ha radiografiat una Espanya amb problemes de "reconeixement de pluralitat".

D'altra banda, si bé ha distingit entre Govern i TC pel que fa les relacions amb el primer arran dels fets, també ha remarcat que "estem molt disgustats amb la facilitat amb què Zapatero s'ha desplaçat del 'recolzaré el projecte d'Estatut que surti del Parlament' a 'l'objecitu assolit' amb què ha interpretat la retallada. Tampoc espera massa del PSC, tot i que el viceprimer secretari de la formació, Miquel Iceta, apel·li a la unitat catalana a Madrid, tenint en compte que el partit sempre ha votat el mateix que el PSOE al Congrés: "trenta anys de precedent avalen la meva convicció -en el sentit que la discrepància de vot no es donarà- i en un moment en què molts diputats del PSC a Madrid se senten més identificats amb la posició de la ministra Chacón que no pas en la línia inconstant de Montila i Iceta..."

Finalment, també ha demanat "respecte per la forta irritació que hi ha a gran part de Catalunya per la sentència de l'Estatut" i que fa que molts catalans es manifestin dissabte per una cosa que va més enllà dels problemes de l'atur o qüestions similars, de més importància segons algunes opinions.

Les properes eleccions a Catalunya o la prohibició del burca han estat altres temes pels quals els lectors han preguntat l'opinió del polític català.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios