www.diariocritico.com

Afirma que va "a per totes"

Jordi Hereu fa la impressió de ser un lluitador tenaç però solitari per a repetir com alcalde

Jordi Hereu fa la impressió de ser un lluitador tenaç però solitari per a repetir com alcalde

El batlle defuig comentar el posicionament de Montilla davant les seves aspiracions

viernes 10 de septiembre de 2010, 16:43h

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha reivindicat aquest divendres la seva gestió al capdavant de l'Ajuntament i ha assegurat que va "a per totes" de cara a les eleccions municipals de 2011, al marge que es celebrin primàries al PSC. Un partit que, ha reconegut, no ha donat suport explícit als seus desitjos de futur. Frases com "vull afirmar que em pot més la il·lusió, l'ambició i les ganes de treballar per a Barcelona que qualsevol dificultat", insistències en la seva predisposició a combatre a la "plaça pública" o posicionaments de batalla des de la reraguarda amb qui qüestioni el model econòmic i social impulsat al seu mandat transmeten, encara que sigui inconscientment, la idea d'un lluitador. Tenaç, però solitari.

En una roda de premsa després d'una comissió de govern extraordinària per analitzar les prioritats del nou curs polític, Jordi Hereu, acompanyat per la cúpula del consistori, ha deixat clar que és l'alcalde perquè així ho van decidir els seus ciutadans, i que "lluitarà" per tornar a ser-ho per continuar el projecte i model que ha defensat fins al moment i que, segons ell, és un referent europeu.

Després d'avisar que plantarà cara a qui qüestioni el model econòmic i social que ha dut a terme per configurar la "Barcelona del futur", ha evitat pronunciar-se sobre si troba a faltar un suport explícit del seu partit que el confirmi com a candidat, encara que ha concretat que encara no li han dit directament res.

"Vull afirmar que em pot més la il·lusió, l'ambició i les ganes de treballar per a Barcelona que qualsevol dificultat", ha destacat Hereu, que s'ha mostrat convençut de poder projectar el seu model de ciutat al futur.

Després de insistir en la seva predisposició a combatre a la "plaça pública" per ser el candidat, ha repassat el seu 'full de serveis' en aquests tres anys de legislatura i ha exposat també els principals reptes per al proper any.

"Sóc aquí per decidir que jugo, que sóc l'alcalde de Barcelona, i que ho sóc perquè els ciutadans van voler que ho fos", ha indicat davant la possibilitat que puguin celebrar-se primàries per escollir candidat per a les municipals, encara que ha afegit que desconeix si algú ja ha fet un pas endavant.

En ser preguntat pel paper que espera del primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, Hereu ha refusat entrar en conflictes i ha manifestat que entén que ara la prioritat són les eleccions catalanes.

"Ara, em sentireu"

A més de defensar el seu equip de govern, que no modificarà en aquest últim any abans dels comicis, malgrat les imputacions judicials contra algun dels seus membres -com Ramon Garcia-bragado-, l'alcalde ha assenyalat que durant la seva gestió ha parlat poc perquè ha prioritzat el treball en favor de la ciutat que "dialèctiques absurdes".

"Però en els pròxims mesos em sentireu. Hi ha moments per a cada cosa i jo em dedico a fer d'alcalde, però ara comença el moment de la pedagogia, del debat polític i el contrast", ha avisat Hereu, que ha reivindicat la centralitat i la capitalitat de Barcelona dins de Catalunya.

Amb el compromís de complir pràcticament tot el programa que van plantejar, ha assegurat que l'objectiu del consistori ha estat i és la lluita contra la crisi, l'impuls de polítiques que garanteixin la convivència en l'espai públic i l'atenció cap als més desfavorits.

Fins al moment, segons Hereu, Barcelona ha invertit 3.300 milions d'euros en la millora d'aquestes línies programàtiques, "i tot això en la pitjor crisi dels últims 30 anys". Amb aquest model, a més, ha destacat que serà la primera ciutat que sortirà de la crisi en el conjunt d'Espanya, establint les bases que han de liderar el model social europeu, en contraposició amb el que es dibuixa en altres ciutats del continent.

"Barcelona ja ha triomfant en el món però vull que triomfi entre els seus ciutadans", ha expressat Hereu, que ha insistit que ell i el seu equip de govern tenen il·lusió, ambició i orgull per tirar aquest projecte endavant. Ha avisat també que no es pot donar cap pas enrere en la importància de la capitalitat barcelonina dins de Catalunya i de la importància de desplegar la Llei de l'Àrea Metropolitana.

Obres i reptes

Sobre la base del model econòmic i social que ha defensat, Hereu ha recordat que han obert més de 50 escoles bressol, i que només en aquest mes s'inauguraran deu més. També ha reivindicat el model urbà de transformació que han realitzat a la Sagrera i el que es veurà a la Zona Franca, així com els grans acords i pactes estratègics que s'han aprovat, com el de Turisme, alhora que ha incidit en la rellevància de l'Agenda 2020.

Ha anunciat una nova promoció de 250 nous guàrdies urbans, ha reclamat reintroduir el debat de la justícia de proximitat i ha destacat que mantindran les polítiques de promoció i atenció social així com altres en l'àmbit cultural, entre altres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios