www.diariocritico.com

CaixaBank amb el foment de l'ocupació i l'accés a l'habitatge

Fuente: La Caixa
Ampliar
Fuente: La Caixa (Foto: La Caixa)
viernes 23 de junio de 2017, 12:37h

El foment de l'ocupació és una altra de les línies d’actuació estratègiques de l’Obra Social, amb el programa Incorpora como a pal de paller. Aquest projecte ha aconseguit facilitar un total de 5.327 llocs de treball a persones en risc o en situació d’exclusió durant el primer trimestre, gràcies a la col·laboració de 2.685 empreses.

L’Obra Social també té un projecte específic per a la reinserció sociolaboral de reclusos que compleixen la part final de la condemna: Reincorpora. El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat fa poc la renovació d’aquest programa per al 2017, cosa que suposarà facilitar itineraris d’inserció a 1.500 interns, amb una inversió de 4,1 milions d’euros.

En l’àmbit del programa de Voluntaris de ”la Caixa”, una altra de les fites del trimestre ha estat la celebració de la Setmana Social, que va aconseguir mobilitzar 11.222 empleats de CaixaBank i de la Fundació Bancària. A través d’aquesta iniciativa solidària pionera, els empleats van participar com a voluntaris en més de 3.700 activitats de 1.500 entitats de tot Espanya.

Facilitar l’accés a l’habitatge és una altra de les prioritats del Pla Estratègic. A través de diverses iniciatives, el Grup ”la Caixa” ja té més de 33.000 pisos. Aquests habitatges, amb rendes mensuals de 85 euros en amunt, estan repartides per tot Espanya i a disposició de les persones amb menys recursos.

En l’àmbit de la salut, l’Obra Social desenvolupa el seu programa d’atenció a persones amb malalties avançades en 115 centres sanitaris i 129 unitats d’atenció domiciliària. Entre el gener i el març, més de 5.700 pacients han rebut suport psicosocial.

Així mateix, la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundación Telefónica continuen sumant esforços per desenvolupar el projecte ProFutur. Al llarg del primer trimestre una delegació va visitar els assentaments de refugiats del Líban amb l’objectiu d’implantar el projecte.

El programa eduCaixa ha arribat a més de 670.000 alumnes de 4.154 escoles espanyoles. Aquesta iniciativa engloba recursos pedagògics, innovadors, pràctics i d’accés fàcil, amb propostes educatives pensades per despertar habilitats emprenedores; potenciar vocacions científiques, i divulgar l’art i la cultura.

Pel que fa als projectes d’abast internacional, cal destacar els bons resultats de la campanya de captació de fons adreçada al Programa de Vacunació Infantil, a través de Banca Privada de CaixaBank. Durant el primer trimestre, 94 empreses han fet una aportació acumulada de 128.000 euros, de manera que s’han triplicat els resultats aconseguits fa un any, i 580 clients de Banca Privada hi han aportat 170.000 euros, multiplicant per deu els resultats aconseguits el 2016.

Fuente: Mallorcadiario.com

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+

0 comentarios