www.diariocritico.com

"Aquest és un gran dia", senyala Albert Vilalta

Els cooperants segrestats pels terroristes d'AQMI ja han aterrat a Barcelona

Els cooperants segrestats pels terroristes d'AQMI ja han aterrat a Barcelona

Membres de Barcelona Acció Solidària els han anat a rebre a l'Aeroport del Prat

martes 24 de agosto de 2010, 02:12h

Albert Vilalta i Roque Pascual han arribat a Barcelona a les 01.20 d'aquest dimarts a l'Aeroport del Prat de Barcelona en un avió de l'exèrcit, procedent d'Ouagadougou, capital de Burkina Faso. Amb ells han viatjat les dones dels dos cooperants, la secretària d'Estat de Cooperació, Soraya Rodríguez, un metge, un psicòleg i membres del CNI. A la seva arribada a Barcelona, els catalans han estat rebuts pel president de la Generalitat, José Montilla; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel.

"Estem molt contents, aquest és un dia gran per nosaltres". Albert Vilalta, un dels cooperants catalans que han estat alliberats aquest dilluns després de nou mesos de segrest, s'expressava així als periodistes després d'arribar a la capital de Burkina Faso, Ouagadougou, en helicòpter. Els dos cooperants, que han estat rebuts per l'ambaixador espanyol, estan en bon estat. Segons responsables de Burkina Faso, els membres de Barcelona Acció Solidària (BAS) també han estat rebuts pel president del país, Blaise Compaore, que ha tingut un paper clau en la resolució d'anteriors segrestos.

Precisament, una seixantena de cooperants d'aquesta ONG s'han reunit al Port Olímpic de Barcelona per anar a rebre Roque Pascual i Albert Vilalta a l'aeroport del Prat. "És una alegria immensa, però continguda perquè fins que no els abracem no s'haurà acabat el malson", ha dit el membre de l'organització Josep Lluis Herrero, que viatjava en la mateixa caravana que Vilalta i Pascual. "L'emoció ha estat tan continguda que ara sortirà, està sortint tot ja", explica la cooperant Rosa Maria Cavaller. La majoria d'ells no troben paraules per expressar les seves sensacions, hores abans de retrobar-se amb els seus companys. "Estem molt emocionades i tenim moltíssimes ganes de veure'ls", ha dit Roser Porta.

Una camioneta de BAS, una furgoneta de bombers, i diversos cotxes particulars han emulat la caravana solidària de Mauritània i cap a quarts de deu d'aquest dilluns al vespre han partit cap a l'aeroport del Prat per rebre Pascual i Vilalta.

"Quan em van dir que venia l'Alícia, evidentment que em feia molta il·lusió, però em vaig quedar decebuda, jo pensava que vindrien els tres. No se com m'esperava aquest moment final", ha explicat Rosa Maria Cavaller.

Els membres de BAS recorden aquests mesos de patiment i d'espera com un temps "horrorós". "No deien res, i encara que parléssim entre nosaltres tothom sabia el mateix: no res. I deies, s'han oblidat d'ells? És que ha passat alguna cosa i no ens ho volen dir?", explica Cavaller.

"Jo sempre he viscut el segrest amb molta esperança, sempre he pensat que tot aniria bé. Mai hem perdut l'esperança, jo penso que ningú i segur que això també ha servit d'alguna cosa", comenta emocionada Roser Porta.

"Ara ja està", expliquen les cooperants alleugerades. "Ja està tot, ara ja tornen i podem respirar i normalitzar la situació", conclouen. "Sempre hem estat un grup molt unit, però les desgràcies t'uneixen més, m'imagino", reflexiona Rosa Maria Cavaller.

Els membres de Barcelona Acció Solidària respiraven tranquils, s'abraçaven i encara no es creien que en poques hores podrien veure en Roque i l'Albert. El cooperant Josep Lluís Guerrero va ser a Mauritània amb la caravana solidària: "Nosaltres varem ser els primers en veure que els havien segrestat", recorda, ja tranquil, hores abans de donar la benvinguda als seus companys.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios