www.diariocritico.com

Del 28 d’octubre al 7 de novembre

Tot a punt per a l’In-Edit, un festival de cinema documental únic en la seva espècie

Tot a punt per a l’In-Edit, un festival de cinema documental únic en la seva espècie

Aquesta vuitena edició té protagonistes tan variats com Depeche Mode, The New Raemon, La Banda Trapera del Río, John Lennon o Nilsson

martes 26 de octubre de 2010, 13:30h

La vuitena edició del Festival Beefeater In-Edit Barcelona arrencarà aquest dijous amb Barcelona era una fiesta (Underground 1970-1983), del director Morrosko Vila-San-Juan, que ens farà viatjar uns quants anys enrere per descobrir una Barcelona autèntica, on tot valia i tot hi cabia, no com ara. En la programació d’enguany també hi destaca l’homenatge a la parella de realitzadors D. A. Pennebaker i Chris Hegedus, amb peces com Depeche Mode 101, Don’t Look Back o Monterey Pop.

Del documental 'Depeche Mode 101', de C. Hegedus i D.A. PennebakerLa programació té protagonistes tan variats com The New Raemon, La Banda Trapera del Río, John Lennon, The Rolling Stones, José González, The White Stripes, La Locomotora Negra, The Doors o Nilsson, per citar-ne només alguns. I tot i que en un principi s’havia programat I’m Still Here, els més morbosos hauran d’esperar a la seva estrena al cinema per poder veure Joaquin Phoenix en plena decadència, ja que el festival s’ha vist obligat a retirar el documental a causa de l’incompliment del contracte per part de l’empresa que l’exporta.

Les projeccions, que en els seus inicis es van fer al Club Helena de Barcelona, i fins i tot van passar pel desaparegut cinema París de Portal de l’Àngel, tindran lloc a l’Aribau Multisalas i a l’Aribau Club, a més d’altres espais com l’Auditori Blanquerna o el Taxidermista, punt de trobada nocturn per als assidus del festival.

El festival conserva l’esperit de sempre, projectar el bo i millor del documental musical. De fet és l’únic festival a Espanya d’aquest tipus i un dels més destacats al món, de 1.200 espectadors el 2003 va passar a tenir-ne 22.500 el 2009 i la cosa no para de créixer. A més, s’han expandit a altres països com Xile, Argentina, Brasil o Mèxic.

Renovar-se o morir

Mantenen l’essència però també es renoven. Per això han creat el Primer Mercat Audiovisual de Documental Musical de Barcelona, que consideren de vital importància per a la relació del festival amb la indústria i que discorrerà en paral·lel al festival (del 29 d’octubre a l’1 de novembre) oferint uns 80 documentals. L’altra gran novetat d’aquesta edició és el naixement d’una petita extensió online del festival, que servirà per apropar-se a tots els punts del país.

Tot està a punt per a la gran cita amb la música, el cinema i la història. Consulta la programació i tria el teu documental.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios